Tájékoztató az EYCA Classic kártyáról

 

Az EYCA (European Youth Card Association – Európai Ifjúsági Kártya Egyesület) 40 tagszervezet egyesülete, akik több mint 7 millió EYCA kártyát adnak ki több mint 30 országban Európa-szerte. A tagszervezetek által kiadható európai ifjúsági kártyával (EYCA-kártyával) 30 év alatti fiatalok milliói juthatnak Európa-szerte kereskedelmi kedvezményekhez (pl. múzeumi belépő, színházjegy, biciklibérlés). Magyarországon kétféle EYCA-kártya van forgalomban: az EYCA logóval ellátott magyar diákigazolvány, illetve az Oktatási Hivatal által kibocsátott 1 évig érvényes EYCA Classic kártya.

Magyar diákigazolvány

A magyarországi diákigazolvány EYCA-kártya is egyben. A tanulói, hallgatói vagy szakképzésben felnőttképzési jogviszonnyal rendelkezőknek nem szükséges EYCA-kártyát igényelniük, ők az EYCA logóval ellátott érvényes magyarországi diákigazolvánnyal korhatár nélkül igénybe vehetik az EYCA nyújtotta kedvezményeket A magyarországi diákigazolvány ingyenesen igényelhető. A diákigazolványról bővebb információ itt található.

EYCA Classic kártya

A Classic kártya kizárólag kereskedelmi kedvezmények igénybevételére jogosítja fel tulajdonosát, és egy évig érvényes. A kártyával igénybe vehető kedvezmények nemzetközi listája itt olvasható. Magyarországi közösségi közlekedési kedvezményt a Classic kártyával nem lehet igénybe venni.

Megrendelési információk:

A Classic kártya a személyes adatok megadása, fénykép feltöltése és a kártya díjának online befizetése után, gyorsan és biztonságosan megrendelhető. A megrendeléshez regisztrálni kell a www.oktatas.hu oldalra, vagy ha rendelkezik Ügyfélkapus regisztrációval, akkor KAÜ azonosítással is be lehet jelentkezni.

A Classic kártya díja: 2 490 Ft.

A sikeres megrendelést és fizetést követően az ügyfél e-mailt kap a megrendelésről. Az EYCA Classic kártyát az elektronikus megrendelést követő 8 munkanap elteltével készíti el az Oktatási Hivatal. A kártya elkészítését követően az ügyintéző a megrendelésben megadott elérhetőségen értesíti a megrendelőt a kártya postázásáról, személyes átvétel esetén az átvétel időpontját egyezteti.

A kártyát átveheti az igénylő vagy meghatalmazottja; kiskorú igénylő esetében a szülő (gondviselő) vagy az általa meghatalmazott személy személyazonosításra alkalmas, fényképes okmány és (meghatalmazott esetén) meghatalmazás bemutatásával.

Meghatalmazásminták:

A kártyával és a rendeléssel kapcsolatos további felvilágosítás az eyca@oh.gov.hu címen kérhető.


Megrendelem

 

 

<<VISSZA
Nyomtatás

CÍMKÉK

eyca