Tájékoztató az EYCA Classic kártyáról

Az EYCA (European Youth Card Association – Európai Ifjúsági Kártya Egyesület) 36 európai ország ifjúsági kártyával foglalkozó szervezeteit képviseli. A szervezetek által kiadható európai ifjúsági kártyával (EYCA-kártyával) 30 év alatti fiatalok milliói juthatnak Európa-szerte kereskedelmi kedvezményekhez (pl. múzeumi belépő, színházjegy, biciklibérlés).

Az EYCA Classic kártyával igénybe vehető kedvezmények nemzetközi listája itt olvasható. Az EYCA Classic kártya kizárólag kereskedelmi kedvezmények igénybevételére jogosítja fel tulajdonosát. Magyarországi közösségi közlekedési kedvezményt nem lehet vele igénybe venni.

Az EYCA-kártya a személyes adatok megadása, fénykép feltöltése és a szükséges díj online befizetése után, gyorsan és biztonságosan ugyancsak online megrendelhető. A kártya postán vagy személyesen vehető át.

Az oktatas.hu portálon való regisztráció után a rendelés itt indítható el.

A tanulói vagy hallgatói jogviszonnyal rendelkezőknek nem kell EYCA-kártyát igényelniük: ők EYCA-logóval ellátott magyarországi diákigazolvánnyal tudják igénybe venni az EYCA nyújtotta kedvezményeket Európában és korhatár nélkül jogosultak a kedvezmények igénybevételére.

A kártya díja és átvételi lehetőségei
Éves díj: 2 490 Ft.

Az EYCA Classic kártyát az elektronikus megrendelést követő 8 munkanap elteltével postázza az Oktatási Hivatal (OH), vagy személyesen 10 munkanap után vehető át az OH ügyfélszolgálatán ügyfélfogadási időben.
Cím: 1122 Budapest, Maros utca 19-21.
Ügyfélfogadás idő: H-CS: 8.00-16.30; P: 8.00-14.00

Az EYCA-kártyát átveheti a kártya igénylője vagy az ő meghatalmazottja; kiskorú igénylő esetében a szülő vagy az általa meghatalmazott személy személyazonosításra alkalmas, fényképes okmány bemutatásával.

A meghatalmazás kézzel vagy géppel is írható; a meghatalmazónak és a meghatalmazottnak, valamint két tanúnak is alá kell írnia. A meghatalmazás mindkét forma esetében szólhat egy alkalomra, de lehet általános is.

Meghatalmazásminták az alábbi linkekről tölthetők le:

A kártyával és a rendeléssel kapcsolatos további felvilágosítás az eyca@oh.gov.hu címen kérhető.

 

Nyomtatás

CÍMKÉK

eyca