Tájékoztató az EYCA Classic kártyáról

Tisztelt Ügyfelünk!

Az EYCA Classic Ifjúsági Kártya igénylése jelenleg technikai okok miatt szünetel.
Kérjük szíves megértésüket!

Üdvözlettel,
Oktatási Hivatal

 

Az EYCA (European Youth Card Association – Európai Ifjúsági Kártya Egyesület) 36 európai ország ifjúsági kártyával foglalkozó szervezeteit képviseli. A szervezetek által kiadható európai ifjúsági kártyával (EYCA-kártyával) 30 év alatti fiatalok milliói juthatnak Európa-szerte kereskedelmi kedvezményekhez (pl. múzeumi belépő, színházjegy, biciklibérlés).

Az EYCA Classic kártyával igénybe vehető kedvezmények nemzetközi listája itt olvasható, a hazaiak pedig itt érhetők el. Az EYCA Classic kártya kizárólag kereskedelmi kedvezmények igénybevételére jogosítja fel tulajdonosát. Magyarországi közösségi közlekedési kedvezményt nem lehet vele igénybe venni.

Az EYCA-kártya a személyes adatok megadása, fénykép feltöltése és a szükséges díj online befizetése után, gyorsan és biztonságosan ugyancsak online megrendelhető. A kártya postán vagy személyesen vehető át.

Az oktatas.hu portálon való regisztráció után a rendelés itt indítható el.

A tanulói vagy hallgatói jogviszonnyal rendelkezőknek nem kell EYCA-kártyát igényelniük: ők EYCA-logóval ellátott magyarországi diákigazolvánnyal tudják igénybe venni az EYCA nyújtotta kedvezményeket Európában.

A kártya díja és átvételi lehetőségei
Éves díj: 2 490 Ft.

Az EYCA Classic kártyát az elektronikus megrendelést követő 8 munkanap elteltével postázza az Oktatási Hivatal (OH), vagy személyesen 10 munkanap után vehető át az OH ügyfélszolgálatán ügyfélfogadási időben.
Cím: 1122 Budapest, Maros utca 19-21.
Ügyfélfogadás idő: H-CS: 8.00-16.30; P: 8.00-14.00

Az EYCA-kártyát átveheti a kártya igénylője vagy az ő meghatalmazottja; kiskorú igénylő esetében a szülő vagy az általa meghatalmazott személy személyazonosításra alkalmas, fényképes okmány bemutatásával.

A meghatalmazás kézzel vagy géppel is írható; a meghatalmazónak és a meghatalmazottnak, valamint két tanúnak is alá kell írnia. A meghatalmazás mindkét forma esetében szólhat egy alkalomra, de lehet általános is.

Meghatalmazásminták az alábbi linkekről tölthetők le:

A kártyával és a rendeléssel kapcsolatos további felvilágosítás az eyca@oh.gov.hu címen kérhető.

 

Nyomtatás