A nyelvoktatásról szervezett konferenciát az Eurydice Hálózat

Konferenciát szervezett a Eurydice Hálózat Oktatási Hivatalban működő magyarországi csoportja a „Kulcsadatok az európai iskolai nyelvoktatásról 2023” című kiadvány megjelenése kapcsán. A 2005 óta most 5. alkalommal megjelenő kiadvány az európai országok idegennyelv-oktatással és -tanulással kapcsolatos szakpolitikáit tekinti át és hasonlítja össze öt fejezetben, 51 mutató alkalmazásával.

A konferencia a kiadvány apropóján az idegennyelv-tanítás és -tanulás motivációit és lehetőségeit járta körül előadások és párhuzamos módszertani workshopok segítségével. Az előadók és a műhelyek vezetői egyetemi kutatók, illetve a köznevelésben tanító nyelvtanárok voltak. A rendezvény élénk érdeklődést keltett és magas elégedettséget ért el a nyelvtanárok körében. Visszajelzésük alapján a szerzett ismeretek innovatívak és hasznosak voltak, a napi pedagógiai munkába  jól beépíthetők.

Elkészült a kiadványról rövid magyar nyelvű összefoglaló és a szemléltetést segítő infografikák készültek.

A konferencia programja, valamint az előadók, előadások és műhelyfoglalkozások rövid bemutatása itt érhető el: Program, Előadók bemutatása