EURYDICE DIGITÁLIS OKTATÁS KONFERENCIA – BUDAPEST, 2019. NOVEMBER 7.

Az Oktatási Hivatal Nemzetközi Kapcsolatok Osztálya 2019. november 7-én konferenciát szervez Eurydice Digitális Oktatás címmel. A rendezvény középpontjában az Eurydice hálózat „Digitális oktatás az európai iskolákban" című 2019-ben megjelent kiadványa áll.

Az Eurydice Digitális Oktatás Konferencia célja, hogy az Eurydice Hálózat angol nyelvű, „A digitális oktatás az európai iskolákban" (Digital Education at School in Europe) című 2019-es jelentés adatait is ismertetve képet adjon a digitális oktatás helyzetéről, szabályozásáról, intézményi hátteréről és céljairól, ill. mindezek értékeléséről hazai és nemzetközi szinten egyaránt. Továbbá e szakmai nap kitér a pedagógusok digitális kompetenciájára, a digitális módszertani megoldásokra és a digitális mérések lebonyolításának eszközrendszerére is.

Angol nyelven elérhető a teljes kiadvány, és a kiadvány összefoglaló változata is.

A konferencia programja:

9.00 Megnyitó – dr. Gloviczki Zoltán (az Oktatási Hivatal elnöke)
9.15 Digitális oktatás Európában – Peter Birch (a brüsszeli Eurydice Iroda elemzési managere)

11.30 Magyarország az európai digitális oktatási tükörben – Loboda Zoltán (a Digitális Pedagógiai Módszertani Központ vezető szakpolitikai elemzője)
12.15 A pedagógusok digitális kompetenciái – Medve Katalin (az Oktatási Hivatal szakmai fejlesztője, mesterpedagógus képzőművész)
13.00 A digitális médium a magyar országos mérési rendszerben – Ostorics László (az Oktatási Hivatal EFOP-3.2.15 mérés-értékelési alprojektjének szakmai vezetője)

15.00 Műhelymunka

16.30-17.15 Plenáris összefoglalás

A teljes program elérhető itt.

Nyomtatás

CÍMKÉK

eurydice