Diákigazolvány mint EYCA kártya

Az EYCA logót tartalmazó magyar diákigazolványok egyben EYCA kártyák is, amikkel az EYCA nyújtotta kedvezmények igénybe vehetők, ezért a tanulói, hallgatói vagy szakképzésben felnőttképzési jogviszonnyal rendelkezőknek nem kell EYCA Classic kártyát igényelniük. A diákigazolvánnyal korhatár nélkül vehetők igénybe a kedvezmények, az igazolványra való jogosultság végéig.

A magyar diákigazolvány a köznevelési, szakképzési vagy felsőoktatási intézményben igényelhető. Az igénylés feltétele az érvényes NEK adatlap, mely bármelyik kormányablakban kérhető. Az igazolvány kiállítása díjmentes, az átvétel az oktatási intézményben történik.

A kedvezmények igénybevétele érvényes diákigazolvánnyal lehetséges. Az érvényesítést 16. éves kor felett az oktatási intézmény ügyintézője végzi érvényesítő matrica felragasztásával. A matrica a köznevelésben és szakképzésben egy évig, a felsőoktatásban fél évig jogosít a kedvezményekre. A köznevelésben a tanév elején felragasztott érvényesítő matricával a tanév végét követő október 31-éig érvényes a diákigazolvány (pl. a 2023/2024-es tanév matricájával 2024. október 31-ig). A felsőoktatásban az első félévben felragasztott matricával március 31-éig, a második féléves matricával pedig október 31-éig vehetők igénybe a kedvezmények (pl. a 2023/2024-es tanév I. féléves matricájával 2024. március 31-éig, a II. féléves matricával 2024. október 31-ig)

A 16. év alattiak diákigazolványa érvényesítő matrica nélkül is érvényes azon tanévet követő október 31. napjáig, amelyben a tanuló a 16. életévét betölti (pl. ha a tanuló 2023. november 2-án tölti be a 16. életévét, akkor először a 2024/2025-es tanévben lesz szüksége matricára).

További információk a diákigazolványról:

https://www.diakigazolvany.hu/igenyles/kozneveles/igenyles/magyarorszagon_tanulok_igenylese

Az érvényes magyar diákigazolványok szerepelnek az EYCA központi kártyanyilvántartásában, ezért a kedvezmények elektronikusan is igénybe vehetők.

<<VISSZA
Nyomtatás