következő oldal »
TÁMOP-3.1.10-11/1 Helyi oktatásirányítás fejlesztése
A projekt célja a magyar köznevelési rendszer minőségének – hatékonysági, eredményességi és méltányossági mutatóinak – javítása: a köznevelési rendszer szerkezetének, irányítási modelljének és finanszírozásának átalakításával.
EFOP-3.1.5-16-2016-00001: A tanulói lemorzsolódással veszélyeztetett intézmények támogatása
A pedagógus-továbbképzési rendszermodell – a TÁMOP-3.1.5 kiemelt uniós projekt konferenciája
Az Oktatási Hivatal által gondozott TÁMOP-3.1.5 projekt egyik kiemelt vállalása volt a pedagógus-továbbképzési rendszer tartalmi, szerkezeti megújítása, valamint továbbképzési programok fejlesztése. 2015. november 13-án, Budapesten, „A pedagógus-továbbképzési rendszermodell" című konferencián mutatták be a projekt keretében kialakított javaslatokat, eredményeket.
Életpályautak – a TÁMOP-3.1.5 kiemelt uniós projekt konferenciája
2015. november 14-én, Budapesten rendezte meg az „Életpályautak" című konferenciát az Oktatási Hivatal által gondozott TÁMOP-3.1.5 kiemelt uniós projekt. Jelentős érdeklődés kísérte az eseményt: több száz intézményvezető, pedagógus, szakértő vett részt a rendezvényen.
Minőségfejlesztés a köznevelésben a TÁMOP-3.1.8 kiemelt projekt támogatásával – zárókonferencia
2015. november 19-én, Budapesten eredményesen lezajlott az Oktatási Hivatal által gondozott TÁMOP-3.1.8 kiemelt uniós projekt zárókonferenciája. Az eseményt jelentős érdeklődés kísérte a Dürer Rendezvényházban: több száz intézményvezető, pedagógus, szakértő és fenntartó vett részt a projekt fejlesztéseit bemutató szakmai rendezvényen.
A pedagóguspálya vonzásában – a TÁMOP-3.1.5 kiemelt uniós projekt konferenciája
2015. november 12-én, Budapesten rendezte meg „A pedagóguspálya vonzásában" című konferenciát az Oktatási Hivatal által gondozott TÁMOP-3.1.5 kiemelt uniós projekt. Az eseményen bemutatták a projekt által megvalósított pályamotivációs kutatás legfontosabb eredményeit, valamint a kutatás alapján megfogalmazott javaslatokat.
Online olvasás verseny
Pályázatunk keretében egy nyolc hónapig tartó olvasást népszerűsítő online verseny lebonyolítására került sor. A feladatokat a pályázat keretében létrehozott weboldalon tettük közzé.
„A könyvtár nyitva van!” - Lezárult a Tudásdepó Expressz projekt
Baranya, Somogy és Tolna megyei iskolai könyvtárak közreműködésével 2014. február 28-án lezárult „A könyvtár nyitva van!" elnevezésű projekt. A pályázat keretében a Baranyai Pedagógiai Szakszolgálatok és Szakmai Szolgáltatások Központja és a Dél-dunántúli régióban található 17 könyvtár működött együtt másfél éven át. A közös munka kiemelt célja volt a könyvtárak látogatottságának növelése, a szolgáltatások fejlesztése és az olvasás népszerűsítése a leghátrányosabb helyzetű (LHH) települések diákjai körében.
Előzetes felmérések
„A könyvtár nyitva van!" című pályázat Főpályázója (a Baranyai Pedagógiai Szakszolgálatok és Szakmai Szolgáltatások Központja) 2012. szeptember 1-től 2014. február 28-ig tartó időszakában 17 könyvtárral együttműködve szervezte a szakmai programokat. A pályázatban részt vevő könyvtárak közül 13 iskolai, 3 városi és 1 megyei könyvtár. A 17 könyvtár a Dél-Dunántúli régióban, Baranya, Tolna és Somogy megyében található. A pályázat fontos célja volt az, hogy mindhárom megye LHH-s és HHH kistérségeinek lakosságát (általános iskoláskorú gyermekeket és szüleiket) megismertessék a könyvtárral és annak szolgáltatásaival.
Alprojektek
A pályázat keretében több helyszínen került sor előadásokra, műhelyfoglalkozásokra. A résztvevők (diákok és szülők) a hatékony tanulási technikákkal ismerkedhettek, valamint az anyanyelvhez kapcsolódó kommunikációs technikákat gyakorolhatták, illetve tájékoztatót tartottunk álláskeresők részére, akik a pályázat másodlagos célcsoportját alkották.
következő oldal »