Az Országos szakértői névjegyzékbe kerülés – bejelentés
A szakértői névjegyzékbe bejelentés útján történő bekerülés tudnivalói.
Országos szakértői névjegyzékbe kerülés – engedélyezés
A szakértői névjegyzékbe engedélyezés útján történő bekerülés tudnivalói.
Országos szakértői névjegyzék
Országos szakértői névjegyzék
Jelentkezés 2018. évi szakértői képzésekre
2018. június 12.
Az Oktatási Hivatal (OH) 2018 júniusától „Tanfelügyeleti szakértők felkészítése a pedagógiai-szakmai ellenőrzésre" és „Szakértők felkészítése a pedagógusminősítésre" címmel 30 órás akkreditált pedagógus-továbbképzéseket indít a pedagógusminősítéssel és pedagógiai-szakmai ellenőrzéssel kapcsolatos szakértői feladatok jogszerű, szakszerű, zavartalan és hosszú távú ellátásának biztosítására.
Jelentkezés 2017. évi szakértői képzésre (pedagógusminősítés, pedagógiai-szakmai ellenőrzés)
2017. június 19.
Szakértői képzések indulnak 2017 júniusában - A 2017. és 2018. évi szakértői igények pontosítása, valamint a munkaköri és területi szempontok elemzése alapján az Oktatási Hivatal (továbbiakban: OH) „Tanfelügyeleti szakértők felkészítése a pedagógiai-szakmai ellenőrzésre" és „Szakértők felkészítése a pedagógusminősítésre" című akkreditált, 30 órás pedagógus-továbbképzéseket indít. A képzések célja a pedagógusminősítéssel és pedagógiai-szakmai ellenőrzéssel kapcsolatos szakértői feladatok jogszerű, szakszerű, zavartalan és hosszú távú ellátásának biztosítása.
Tankönyvvé nyilvánítási útmutató szakértők részére
2016. október 15.
Szakértőknek szóló útmutató a tankönyvvé nyilvánítással és a tankönyvjegyzékre történő felvétellel kapcsolatos ügymenetről, teendőkről.

A tankönyvvé nyilvánítással és a tankönyvjegyzékre történő felvétellel kapcsolatos hatósági eljárás feladatait az Oktatási Hivatal látja el. Kiadóknak szóló útmutató az eljárás ügymenetéről.

Országos szakértői névjegyzéken való fennmaradáshoz a továbbképzési kötelezettség teljesítésének módjai
2015. április 9.