Országos köznevelési szakértői névjegyzék
Országos köznevelési szakértői névjegyzékbe kerülés – engedélyezés
A szakértői névjegyzékbe engedélyezés útján történő bekerülés tudnivalói.
Az Országos köznevelési szakértői névjegyzékbe kerülés – bejelentés
A szakértői névjegyzékbe bejelentés útján történő bekerülés tudnivalói.
Országos köznevelési szakértői névjegyzéken a pedagógiai-szakmai ellenőrzés és pedagógusminősítési szakterületen való fennmaradáshoz a továbbképzési kötelezettség teljesítésének módjai
2023. augusztus 3.
Tankönyvvé nyilvánítási útmutató szakértők részére
2023. február 6.
Szakértőknek szóló útmutató a tankönyvvé nyilvánítással és a tankönyvjegyzékre történő felvétellel kapcsolatos ügymenetről.

A tankönyvvé nyilvánítással és a tankönyvjegyzékre történő felvétellel kapcsolatos hatósági eljárás feladatait az Oktatási Hivatal látja el. Kiadóknak szóló útmutató az eljárás ügymenetéről.

Jelentkezés 2018. évi szakértői képzésekre
2018. június 12.
Az Oktatási Hivatal (OH) 2018 júniusától „Tanfelügyeleti szakértők felkészítése a pedagógiai-szakmai ellenőrzésre" és „Szakértők felkészítése a pedagógusminősítésre" címmel 30 órás akkreditált pedagógus-továbbképzéseket indít a pedagógusminősítéssel és pedagógiai-szakmai ellenőrzéssel kapcsolatos szakértői feladatok jogszerű, szakszerű, zavartalan és hosszú távú ellátásának biztosítására.
Jelentkezés 2017. évi szakértői képzésre (pedagógusminősítés, pedagógiai-szakmai ellenőrzés)
2017. június 19.
Szakértői képzések indulnak 2017 júniusában - A 2017. és 2018. évi szakértői igények pontosítása, valamint a munkaköri és területi szempontok elemzése alapján az Oktatási Hivatal (továbbiakban: OH) „Tanfelügyeleti szakértők felkészítése a pedagógiai-szakmai ellenőrzésre" és „Szakértők felkészítése a pedagógusminősítésre" című akkreditált, 30 órás pedagógus-továbbképzéseket indít. A képzések célja a pedagógusminősítéssel és pedagógiai-szakmai ellenőrzéssel kapcsolatos szakértői feladatok jogszerű, szakszerű, zavartalan és hosszú távú ellátásának biztosítása.