Pedagógusminősítés 2017: megnyílt az e-portfólió feltöltőfelület
2016. október 12.
Megnyílt az elektronikus felület, ahová 2016. november 25-ig kell feltölteniük portfóliójukat/pályázatukat azoknak a pedagógusoknak, akik szerepelnek az oktatásért felelős miniszter által kiadott 2017. évi minősítési tervben Pedagógus I. vagy Pedagógus II. fokozatot, valamint Mesterpedagógus vagy Kutatótanár fokozatot megcélzó minősítésben. Az érintett pedagógusoknak portfóliót, illetve Mesterpedagógus/Kutatótanár pályázatot kell készíteniük és véglegesíteniük.
Mesterpedagógusi, kutatótanári kérdőív: meghosszabbított határidő
2014. november 3.
Az Oktatási Hivatal továbbra is várja mindazon pedagógusok jelentkezését, akik az elmúlt években tevékeny részesei voltak egyéni, helyi vagy országos köznevelési fejlesztéseknek, aktív szerepet vállaltak a gyermekek, tanulók fejlesztésében, és szívesen részt vennének a pedagógusminősítési rendszer továbbfejlesztésében: szándékukat 2014. november 24-ig jelezhetik.
Gyakori kérdések a pedagógusok minősítési rendszerével kapcsolatban
2014. április 16.
2013. december 12-én tette közzé honlapján az Oktatási Hivatal az Útmutató a pedagógusok minősítési rendszeréhez című kiadványt. A megjelenés óta e-mailben érkezett leggyakoribb kérdéseik közül válogattunk.
Elstartolt a pedagógusminősítési rendszer első köre
2014. február 6.
Megnyílt az elektronikus felület, ahová feltölthetik portfóliójukat azok a pedagógusok, akiknek legalább 14 év szakmai gyakorlatuk, továbbá szakvizsgájuk van. Ha 2014. április 30-ig megteszik ezt, akkor 2015. január 1-jével ideiglenesen a Pedagógus II. fokozatba kerülnek.
Pedagógusminősítési rendszer: miért, mikor és hogyan?
2013. november 25.
Milyen lépései vannak a minősítési folyamatnak? Milyen előnyöket, lehetőségeket hoz a pedagógusoknak? Hogyan és mivel segítik a tanárokat az eligazodásban? Többek között erről beszélt a projekt vezetője az egri Líceum televízióban.
Minősítés lépésről lépésre
2013. szeptember 23.
Szeptember 1-jével hatályba lépett pedagógus-előmeneteli rendszer. Cikkünkben áttekintjük a minősítési folyamat lépéseit.
Milyen út vezet az életpályán?
2013. szeptember 23.
A pedagógus-életpályamodellben összekapcsolódik a minősítési-értékelési rendszer és az előmeneteli rendszer. Összeállításunk felvázolja a szisztéma kulcspontjait, legfontosabb összefüggéseit, valamint igyekszik átfogó képet adni arról, mire készülhetnek a pedagógusok és az intézményvezetők.
Mentorokat és gyakornokokat keres az Oktatási Hivatal
2013. szeptember 18.
Az Oktatási Hivatal az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézettel együtt kísérleti programot indít a pályakezdő pedagógusok ﴾gyakornokok) és az intézményben velük foglalkozó szakmai segítők ﴾mentorok) munkájának támogatására.