« előző oldal
következő oldal »
A pedagógus-továbbképzési programok akkreditációjáról
2013. december 8.
Az akkreditáció annak garantálását jelenti, hogy az intézmény, program megfelelő minőségű és a különféle előírásoknak, akkreditációs szempontoknak megfelelő képzést nyújt.
Bikics Gabriella: Tanártovábbképzés Németországban
2013. december 8.
Németországban a tanári életpálya szerves része a továbbképzéseken való részvétel. A megfelelő továbbképzések elvégzése a feltétele a magasabb fizetési kategóriába való lépésnek, fel is gyorsíthatja azt, lehetőséget és jogot jelent „magasabb" pedagógiai funkciók betöltésére.
Major Éva: A tanárok folyamatos szakmai fejlődése, továbbképzése Hollandiában
2013. december 4.
A holland kormány a tanári szakma vonzóbbá tétele és minőségének növelése érdekében, továbbá a pedagógushiány kezelésére „A tanárok számítanak" címmel állított össze egy intézkedéscsomagot 2008-ban. Három pilléren nyugszik: a tanári hivatás erősítésén, az iskolák szakmaiságának növelésén és a jobb jutalmazáson, valamint kiemelt szerepet kap a formailag és tartalmilag is változatos, gazdag szakmai továbbképzés.
Gyakori kérdések a pedagógus-továbbképzési rendszer változásairól
2013. december 4.
Milyen ismereteket lehet szerezni a szakvizsgára való felkészítés során, és hol lehet szakvizsgát tenni? Kötelező-e részt venni továbbképzésen? A pedagógus-továbbképzési rendszer változásaival kapcsolatos legfontosabb kérdések gyűjteménye.
Regionális napok a pedagógus-továbbképzés szolgálatában
2013. október 2.
A pedagógus továbbképzési rendszer megújítása a módszertani innováció jegyében zajlik.  A fejlesztés célja, hogy az új jogszabályi környezettel összhangban hozzájáruljon a pedagógusok módszertani ismereteinek bővítéséhez.
Tanártovábbképzés Angliában
2013. szeptember 25.
Az angol továbbképzési rendszer részleteiben is kimunkált, a legtöbb olyan tapasztalattal rendelkezik, amelyből a hazai köznevelési rendszerünk meríthet, és amely a legtöbb olyan elemet tartalmazza, mely az életpályához kapcsolható.
Tanulmány a pedagógus-továbbképzések szervezéséhez, megvalósításához
2013. szeptember 24.
A pedagógus-továbbképzés legyen kidolgozott, naprakész, fontos a képzési program, és hogy lehetővé tegye a résztvevők számára a további tájékozódási lehetőségeket.
A pedagógus-továbbképzési rendszer megújításáról
2013. szeptember 17.
A TÁMOP 3.1.5 kiemelt projekt egyik alapvető célja a nemzeti köznevelési rendszerrel összhangban álló pedagógus-továbbképzési rendszer kialakítása. A projekt első szakaszában, 2013 júliusára lezárult a jelenlegi rendszer felülvizsgálata, a megújítást szolgáló javaslatok megfogalmazása.
Változás küszöbén a pedagógus-továbbképzés
2013. április 17.
Szerteágazó és nagyon nehezen átlátható kínálat alakult ki a pedagógus-továbbképzésben, többek között ezért is megérett az idő a tartalmi és szerkezeti átalakításra. Főként olyan továbbképzések kellenek, amelyek a mindennapi munka hatékonyságát, eredményességét, minőségét növelik.
Tanárképzés, továbbképzés – Kárpáti Andrea 2008.
2013. április 17.
A jó tanár az oktatási rendszer legfontosabb eleme a tanulók teljesítményére hatást gyakorló tényezők közül. Ez az a terület, ahová érdemes koncentrálni az erőforrásokat, ehhez tudásintenzív képzési helyeket, tudásgazdag továbbképző centrumokat kell működtetni – erre a következtetésre jutott egy, 25 ország részvételével végrehajtott felmérés alapján az OECD 2007-es jelentése.
« előző oldal
következő oldal »