Nagy sikerrel zárult a II. Kárpát-medencei Pedagógus Szabadegyetem
2019. augusztus 17.
2019. augusztus 9-11. között Kecskeméten rendezte meg az Oktatási Hivatal (OH) a II. Kárpát-medencei Pedagógus Szabadegyetemet. A háromnapos programon több mint kétszázötven külhoni és magyarországi pedagógus, illetve oktatási szakértő osztotta meg egymással tapasztalatait az iskolai tehetséggondozásról, mérés-értékelésről és a művészeti nevelésről.
Tájékoztató az új Tisztaszoftver programról
2013. március 6.
Elérhetők az új Tisztaszoftver program keretében letölthető szoftvertermékek, amelyeket a magyarországi köznevelési intézményekben pedagógusként dolgozók ingyenesen tölthetnek le honlapunk KIR Hivatali ügyek menüpontjából.
Állami fenntartásba vétel: mi változik és hogyan?
2012. október 24.
Nem befolyásolja az intézményvezetők személyét, nem érinti a pedagógusok munkáját és a diákok sem fognak érzékelni belőle semmit: ugyanazokban a termekben, ugyanazoktól a tanároktól és ugyanazokat a tárgyakat fogják tanulni.
Nem tart egész nap az egész napos iskola
2012. október 11.
Nem nő a pedagógusok óraszáma, nem kell több tanórát tartaniuk, a közoktatási törvény változásai csupán világossá teszik, hogy a tanításon kívül más - az oktatást érintő - feladata is van egy tanárnak - mondta el Dr. Gloviczki Zoltán, közoktatásért felelős helyettes államtitkár.