Nyilvánosak a 2021. évi Országos kompetenciamérés iskolai és tanulói eredményei
2022. június 13.
Kompetenciamérés 2016/2017: tesztfüzetek és javítókulcsok
2018. február 28.
A 2016/2017-os tanév országos kompetenciamérésének feladatsorai, javítókulcsai.
Kompetenciamérés 2015/2016: tesztfüzetek és javítókulcsok
2016. május 25.
A 2015/2016-os tanév országos kompetenciamérésének feladatsorai, javítókulcsai.
Az Országos kompetenciamérés eredményeinek helyi feldolgozását segítő képzés előkészítése
2013. június 28.
Az Oktatási Hivatal a TÁMOP-3.1.8 kiemelt projekt keretében kifejlesztett egy pedagógus-továbbképzési programot, amelynek célja, az Országos kompetenciamérés eredményeinek helyi feldolgozásának támogatása. Ennek legfontosabb elemeként ősszel képzést szerveznek az ország összes érintett iskolájának bevonásával.
Megújult az Országos kompetenciamérés tartalmi kerete, tovább folytatódik a természettudományos tartalmi keret fejlesztése
2013. június 28.
Hamarosan olvasható lesz az Országos kompetenciamérés végleges, immár a méréshez kapcsolódó háttérkérdőívekre is kiterjedő tartalmi kerete, míg tovább folytatódik a természettudomány mint lehetséges új mérési terület tartalmi keretének fejlesztése.
Szakmai vitanap az Országos kompetenciamérés megújult tartalmi keretéről
2013. június 25.
Szakmai vitanapon fejtették ki javaslataikat az Országos kompetenciamérés megújult matematika és szövegértés tartalmi keretével kapcsolatban a meghívott szakértők. Az elhangzott hozzászólások alapján véglegesített és a háttérkérdőívekre vonatkozó fejezettel bővített tartalmi keret hamarosan elérhető lesz az Oktatási Hivatal honlapján.
Megújulnak és bővülnek az Országos kompetenciamérés tartalmi keretei
2013. január 31.
Az „Átfogó minőségfejlesztés a közoktatásban” című, TÁMOP-3.1.8 kiemelt projekt keretében megújul az „Országos kompetenciamérés matematika és szövegértés” tesztjeinek tartalmi kerete, illetve elkészül két új tartalmi keret, a hamarosan bevezetésre kerülő új mérési terület, a természettudomány, illetve a mérés részét képező háttérkérdőívek célját és tartalmát meghatározó tartalmi kerete.