Dr. Princzinger Péter: „Nem maradhatnak a dolgok mindig változatlanul"
2013. augusztus 30.
A hosszú távú célt nem szabad szem elől veszíteni a folyamatosan változó világban – állítja az Oktatási Hivatal (OH) július 1-jén leköszönt elnöke. Dr. Princzinger Péter elárulta: a TÁMOP-3.1.10 „Helyi oktatásirányítás fejlesztése" című kiemelt uniós projekt a legkedvesebb a szívének, ezért a továbbiakban is szeretne benne közreműködni. A megyei köznevelés-fejlesztési tervekről (MFT) elmondta: közvetlen intézkedési feladat senkire nézve nem származik belőlük, ilyen értelemben a közép- és hosszú távú fejlesztéseket támogató, részben igényeket előrejelző tervdokumentumokról van szó. Folyamatos karbantartásukra azonban nyilvánvalóan szükség lesz, ahogyan ezt a jogszabályok elő is írják.
Dr. Kállai Mária: „Jövőkép és stratégia nélkül nem lehet előrelépni"
2013. augusztus 30.
Az elkészült megyei köznevelés-fejlesztési tervek (MFT) kapcsán lokálisan érintett szakembert is megkérdeztünk. Dr. Kállai Mária, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei kormánymegbízott elmondta: a terveket lehetőségnek, kiindulópontnak tartja arra, hogy általa reális tényekre alapozott reális döntések meghozatalára. Ha a helyzetértékelés jó és ugyanazt értik a fogalmak alatt, akkor a megyei fejlesztési tervek értékes anyaggá válhatnak.
Egységes szerkezetben és logikában a feladatellátás
2013. július 30.
„Óriási eredmény, hogy nem húszféle struktúrájú és tartalmú terv készült el, hanem egységes szerkezetben és logikában szerepel a feladatellátás, az óvodától a szakképzésig" - véli a 2013. évi megyei köznevelés-fejlesztési tervekről (MFT) Brassói Sándor, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) Közoktatás-irányítási Főosztályának vezetője.