« előző oldal
Elérhető a hivatalos felvételi tájékoztató és a meghirdetett képzések
2012. december 31.
A felvételi szabályok és az intézmények által 2013 szeptemberére meghirdetett képzések 2012. december 31-től már böngészhetők a Felvin. A jelentkezési időszak 2013. február 1-jén indul.
A tanulmányokért való felelősségvállalásra ösztönöz a hallgatói szerződés
2012. október 16.
A hallgatói szerződést a hallgatók jelentős része, az eddigi adatok alapján több mint 90 százaléka aláírta, elenyésző számú elsőéves döntött úgy, hogy inkább önerőből fizeti a költségeket. Cikkünkben részletesen foglalkozunk a hallgatói szerződés pontjaival.
Csak a ténylegesen megkapott támogatás kötelezi a hallgatót
2012. szeptember 17.
A hallgatói ösztöndíjszerződés értelmében a hallgatóknak csak a ténylegesen megkapott támogatás arányában kell kötelezettséget vállalniuk, vagyis a tanulmányaikat megszakító ösztöndíjasoknak nem kell az el nem végzett szak teljes idejének kétszeresét "ledolgozniuk".
Egyenlő eséllyel indulnak az anyanyelvükön tanulók
2012. szeptember 17.
Azok a jelentkezőknek, akik a határon túl magyar tannyelvű iskolában tanulnak és az adott ország nyelvén tesznek érettségit, a felsőoktatási felvételi során ezentúl jár a középfokú nyelvvizsgáért járó 28 többletpont.
Kinevezték az új helyettes államtitkárt és a KIK elnökét
2012. szeptember 17.
Maruzsa Zoltán, az ELTE oktatója lett az új felsőoktatásért és tudománypolitikáért felelős helyettes államtitkár 2012. szeptember 15-étől, Marekné Pintér Aranka pedig a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ megbízott elnöke – jelentette be Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár.
A gazdaság szükségleteihez alakítják a szakképzést
2012. szeptember 11.
Csatlakozva a fejlett országok gyakorlatához a kormány a felsőoktatás rendszerébe illeszti a rövid ciklusú, gyakorlatorientált és magas szintű elméleti tudást is nyújtó szakképzéseket.
Megvannak a pótfelvételi ponthatárok
2012. augusztus 29.
Véget ért a 2012-es felsőoktatási pótfelvételi eljárás, kihirdették a ponthatárokat. A felvételi döntésről az Oktatási Hivatal minden jelentkezőt levélben tájékoztat.
A pótfelvételizőkről számokban
2012. augusztus 24.
A pótfelvételi eljárásban jelentkezők többsége az e-felvételit választotta, a legnépszerűbb alap- és egységes, osztatlan képzések a gazdálkodási és menedzsment, valamint a jogász szakok voltak.
« előző oldal