következő oldal »
E-portfólió, pedagógusminősítés
Elkészültek a pedagógusportfóliók és -pályázatok a 2020. minősítési eljárásokhoz
2019. november 29.
A 2019. november 25-ös határidőig a 2020. évi minősítési eljárásba bekerült mintegy 14 500 pedagógus töltötte fel portfólióját az Oktatási Hivatal (OH) informatikai rendszerébe – számukra az OH megkezdte a minősítés időpontjának kijelölését.
Pedagógusminősítés 2017: megnyílt az e-portfólió feltöltőfelület
2016. október 12.
Megnyílt az elektronikus felület, ahová 2016. november 25-ig kell feltölteniük portfóliójukat/pályázatukat azoknak a pedagógusoknak, akik szerepelnek az oktatásért felelős miniszter által kiadott 2017. évi minősítési tervben Pedagógus I. vagy Pedagógus II. fokozatot, valamint Mesterpedagógus vagy Kutatótanár fokozatot megcélzó minősítésben. Az érintett pedagógusoknak portfóliót, illetve Mesterpedagógus/Kutatótanár pályázatot kell készíteniük és véglegesíteniük.
Átadni a tudást
2014. október 2.
Az intézményvezetőknek át kell alakítaniuk a gondolkodásmódjukat, nem elég, ha csak papírból tájékozódnak a minősítési rendszerről – véli dr. Hicz János, a Budapest XVII. kerületi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Gimnázium igazgatója, akinek intézményében élénk szakmai diskurzus kísérte a portfóliókészítést, a pedagógusok pedig elkezdtek kutatni a régi munkáik után.
Pedagógusminősítés 2015: megnyílt az e-portfólió feltöltőfelület
2014. szeptember 12.
Megnyílt az elektronikus felület, ahová 2014. december 1. 23 óráig feltölthetik portfóliójukat azok a pedagógusok, akik szerepelnek az oktatásért felelős miniszter által kiadott 2015-ös minősítési tervben. Az érintetteknek teljes portfóliót kell véglegesíteniük.
A pedagógusminősítési rendszer első tapasztalatai
2014. augusztus 4.
2013. szeptember 1-jén a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény értelmében életbe lépett a pedagógus-előmeneteli rendszer. Az első minősítési körben a 14 év gyakorlattal és pedagógus-szakvizsgával (vagy ezzel egyenértékű szakképzettséggel, tudományos fokozattal) rendelkező pedagógusok tölthették fel portfóliójukat az informatikai támogató rendszerbe 2014. április 30-ig. Négy érintett szakembert – egy óvodapedagógust, két intézményvezetőt, valamint a Református Pedagógiai Intézet megbízott igazgatóját – a munka során szerzett tapasztalatairól kérdeztük.
Mérföldkőhöz érkezett a pedagógusminősítés
2014. augusztus 4.
Szakmai körökben hónapok óta kiemelt beszédtéma az idei tanévkezdéssel hatályba lépett pedagógus-előmeneteli rendszer, a pedagógusminősítés és annak egyik, ám leggyakrabban emlegetett eszköze, az e-portfólió. Az április végén zárult legelső minősítési körben a jogosult pedagógusok több mint háromnegyede véglegesítette portfólióját. Az egyszerűsített eljárás tapasztalatairól Sipos Imrét, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős helyettes államtitkárát kérdeztük.
Rendszerfrissítés
2014. április 17.
Tájékoztatjuk Önöket, hogy rendszerfrissítés miatt 2014. április 17-én 12.00 és 13.00 óra között nem lesz elérhető a KIR személyi nyilvántartó és adatmódosító rendszer, valamint az e-portfólió feltöltőfelülete. Köszönjük szíves türelmüket és megértésüket.
Gyakori kérdések a pedagógusok minősítési rendszerével kapcsolatban
2014. április 16.
2013. december 12-én tette közzé honlapján az Oktatási Hivatal az Útmutató a pedagógusok minősítési rendszeréhez című kiadványt. A megjelenés óta e-mailben érkezett leggyakoribb kérdéseik közül válogattunk.
Elstartolt a pedagógusminősítési rendszer első köre
2014. február 6.
Megnyílt az elektronikus felület, ahová feltölthetik portfóliójukat azok a pedagógusok, akiknek legalább 14 év szakmai gyakorlatuk, továbbá szakvizsgájuk van. Ha 2014. április 30-ig megteszik ezt, akkor 2015. január 1-jével ideiglenesen a Pedagógus II. fokozatba kerülnek.
következő oldal »