Újdonságokat is hozott a friss DPR AAE gyorsjelentés
Mennyit keres, milyen gyorsan jut munkához, a verseny- vagy a közszférában helyezkedik-e el, illetve továbbtanul-e egy frissdiplomás – a Diplomás Pályakövetési Rendszer (DPR) célkeresztjében az abszolvált hallgatók állnak. Az Adminisztratív Adatbázisok Egyesítésén (AAE) alapuló kutatás gyorsjelentése új szemszögekből is elemezte a karrierutakat: vizsgálta az egyéni vállalkozóvá válás arányát és a munkaerőpiaci státuszok időbeliségét.
Két újabb felület segíti a pályaválasztás előtt állók, a hallgatók és a frissdiplomások tájékozódását
2020. január 20.
A diplomantul.hu portálon 2020 januárjától elérhetővé vált a Diplomás Pályakövetési Rendszer Frissdiplomás és Aktív hallgatói kutatás (a továbbiakban: DPR FD, illetve DPR AH) modulja. A két online keresőfelület célja, hogy az érdeklődők átfogó képet kapjanak felsőoktatási tanulmányaik, valamint munkaerőpiaci lehetőségeik összefüggéseiről.
Elstartolt a TÁMOP-4.1.3 kiemelt uniós projekt 2. szakasza – cél a meglévő eredmények fejlesztése, bővítése
2012. október 18.
A „TÁMOP-4.1.3 Felsőoktatási szolgáltatások rendszer szintű fejlesztése, második ütem" elnevezésű kiemelt uniós projekt nyitókonferenciáját 2012. október 18-án rendezte meg az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. és az Oktatási Hivatal.