TÁMOP-3.1.10-11/1 Helyi oktatásirányítás fejlesztése
A projekt célja a magyar köznevelési rendszer minőségének – hatékonysági, eredményességi és méltányossági mutatóinak – javítása: a köznevelési rendszer szerkezetének, irányítási modelljének és finanszírozásának átalakításával.
Megújul a szakszolgálati rendszer
2013. július 29.
2013 szeptemberétől két fontos változás történik a szakszolgálati rendszerben. Egy pedagógiai szakszolgálati intézményben egyesülnek az eddig különböző fenntartatásban és működtetési formában funkcionáló szakértői bizottságok, nevelési tanácsadók, beszédjavító intézetek és egyéb szakszolgálati feladatot ellátó intézmények. Emellett két új elemmel bővül a pedagógiai szakszolgálatok feladatköre.
Köznevelés-fejlesztés 2013-2014: hatékonyabban, eredményesebben, méltányosabban
2013. március 13.
A köznevelési intézményszerkezet átalakításának stratégiai céljairól, a projekt előrehaladásáról kaphattak képet a meghívott szakemberek a TÁMOP-3.1.10-11/1 Helyi oktatásirányítás fejlesztése kiemelt uniós projekt nyitókonferenciáján március 5-én.
Tematikus hírlevél a helyi oktatásirányítás fejlesztéséről
2012. december 10.
Az Oktatási Hivatal a TÁMOP-3.1.10 kiemelt projekt keretében gondozza a helyi oktatásirányítás fejlesztését célzó szakmai folyamatokat. Ha kíváncsi a legfrissebb hírekre, információkra, iratkozzon fel hírlevelünkre.
Több mint háromezer szakember áll rendelkezésre az intézményszerkezet átalakítási folyamatához
2012. december 6.
A felmérés célja az volt, hogy a Hivatal ezen keresztül el tudja érni az oktatásirányítással, tanügyigazgatással foglalkozó felkészült hazai szakembereket, emellett képet kapjon arról, hogy milyen összetételű és felkészültségű humán kapacitás áll rendelkezésre a tervezett átalakítási folyamathoz.
Az Oktatási Hivatal elnöke az „államosításról”
2012. december 6.
A TÁMOP-3.1.10-es kiemelt projekt keretében készülő szakértői interjúk első állomásaként Mandák Csaba közoktatási szakértő beszélgetett dr. Princzinger Péterrel az Oktatási Hivatal elnökével a helyi oktatásirányítás fejlesztésének szükségességéről.
Az intézményvezetők többsége egyetért az állami szerepvállalás növelésével
2012. december 6.
A köznevelési intézmények vezetőit kérdeztük a tervezett átalakulásokkal kapcsolatos várakozásaikról. A válaszadók több mint fele alapvetően vagy teljes mértékben egyetért az állami szerepvállalás növelésének szükségességével.