« előző oldal
Milyen tankönyvekből tanulhatnak a gyerekek Kaliforniában?
2012. december 11.
A magyarországi tankönyvi akkreditáció megújításának kutatásához segítséget adhat más országok szabályozásának vizsgálata is. Például az amerikai közoktatás jellemzően decentralizált rendszerében centralizált törekvések is vannak.
Nevelési-oktatási program
2012. december 11.
A köznevelési törvény új elemként emeli be a nevelési-oktatási programok jóváhagyását a már meglévő kerettantervi és tankönyvi akkreditáció mellé. Az Oktatási Hivatal mint az EMMI hatósági háttérintézménye végzi ezeket az akkreditációs eljárásokat.
A köznevelés jelenlegi akkreditációs rendszerének felülvizsgálata
2012. december 11.
A tankönyvek hatósági engedélyezését meghatározó, a tankönyvvé nyilvánítás, a tankönyvtámogatás, valamint az iskolai tankönyvellátás rendjéről szóló 23/2004. (VIII. 27.) OM-rendelet az elmúlt években számtalan kiegészítésen, módosításon esett át. Részletek a cikkben.
Tematikus hírlevél a köznevelési rendszer akkreditációs eljárásainak megújításáról
2012. december 10.
Az Oktatási Hivatal a TÁMOP-3.1.1 kiemelt projekt keretében gondozza a köznevelési rendszer akkreditációs eljárásainak megújításával kapcsolatos szakmai folyamatokat. Ha kíváncsi a legfrissebb hírekre, információkra, iratkozzon fel hírlevelünkre.
Tematikus hírlevél a Köznevelési Információs Rendszer megújításáról
2012. december 10.
Az Oktatási Hivatal a TÁMOP-3.1.1 kiemelt projekt keretében gondozza a Köznevelési Információs Rendszer (KIR) megújításával kapcsolatos szakmai folyamatokat. Ha kíváncsi a legfrissebb hírekre, információkra, iratkozzon fel hírlevelünkre.
« előző oldal