« előző oldal
KIR 2.0 – A köznevelés új, egységes információs rendszere
2013. december 19.
A KIR a köznevelés legfontosabb információs rendszere, amely megalakulása óta őrzi a felvett információkat. Ez hatalmas adatvagyon. Hogyan bánhatunk vele értő módon? 2013. október 8-10. között, a Hajdúszoboszlón megrendezett „Nevelés-oktatás határon innen és túl" XV. Országos Közoktatási Szakértői Konferencián Viniczai Valéria, az Oktatási Hivatal Projektigazgatóságának szakmai szakértője tartott előadást e témában, melyben ismertette a KIR megújítására vonatkozó elképzeléseket az egykapus belépéstől az egységes adatkezelésig.
A KIR alapvető köznevelési nyilvántartásai
2013. december 19.
Bár a köznevelés információs rendszere csaknem ötven különböző adatszolgáltató és nyilvántartó modulból épül fel, jelenleg az Oktatási Hivatal azokra a rendszerekre helyezi a hangsúlyt fejlesztési szempontból, amelyek az alapvető köznevelési nyilvántartásokat jelentik. Ezek közül a területek közül a köznevelési intézménytörzset, a közhiteles nyilvántartást és a személyi nyilvántartást emeljük ki, amelyeken az elmúlt időszakban komoly fejlesztéseket végeztünk. Többek között erről is beszélt a 2013. október 8-10. között Hajdúszoboszlón megrendezett „Nevelés-oktatás határon innen és túl" XV. Országos Közoktatási Szakértői Konferencián Urbán Ferenc Ábel, az Oktatási Hivatal Tanügy-igazgatási és Területi Koordinációs főosztályvezető-helyettese.
Megújuló tanulói- és pedagógus-nyilvántartás
2013. április 5.
A KIR új személyi nyilvántartó- és adatmódosító rendszerének feladata, hogy a köznevelésben részt vevő személyek adatait és jogviszonyait a jogszabályokban előírtaknak megfelelően tárolja, karbantartsa, illetve az adatokat publikálja.
Adatszolgáltatás a 21. században – a KIR a jövőben
2013. április 4.
A köznevelés információs rendszere (KIR) a teljes népesség több mint egyharmadáról rendelkezik adatokkal. Ezért is fontos, hogy megbízhatóságát folyamatos fejlesztésekkel biztosítsuk. Erre jelenleg a TÁMOP-3.1.1 kiemelt uniós projektben van lehetőség.
Az adatszolgáltatás jelene a köznevelésben
2013. április 3.
A köznevelés információs rendszere – többéves működésének köszönhetően – óriási adatbázissá nőtte ki magát. A rendszer folyamatos bővülése és az informatikai fejlődés következtében lényeges a folyamatos karbantartás és fejlesztés.
Tematikus hírlevél a Köznevelési Információs Rendszer megújításáról
2012. december 10.
Az Oktatási Hivatal a TÁMOP-3.1.1 kiemelt projekt keretében gondozza a Köznevelési Információs Rendszer (KIR) megújításával kapcsolatos szakmai folyamatokat. Ha kíváncsi a legfrissebb hírekre, információkra, iratkozzon fel hírlevelünkre.
« előző oldal