Aktuális információk az érettségiről

« előző oldal
következő oldal »
2019. október 22-én 8.00 órától rendezik az informatika, 14.00 órától a különböző idegen nyelvek írásbeli érettségi vizsgáit.

Informatikából középszinten 74 helyszínen 146, emelt szinten 24 helyszínen 360, közülük középszinten 1 vizsgázó angol, emelt szinten 1-1 vizsgázó angol és német nyelven tesz gyakorlati érettségi vizsgát.

A középszintű informatika gyakorlati vizsga 180 perces, az elérhető maximális pontszám 120 pont. A vizsgázók a rendelkezésükre álló időt tetszésük szerint oszthatják be a feladatok megoldására. A gyakorlati vizsgát számítógépteremben kell lebonyolítani.
A feladatsorok tematikája: szövegszerkesztés; prezentáció, grafika, weblapkészítés; táblázatkezelés; adatbázis-kezelés.
Vizsgázónként szükséges segédeszközök: számítógép a megfelelő szoftverekkel (a vizsgabizottságot működtető intézmény biztosítja), vonalzó (amelyről a vizsgázónak kell gondoskodnia).
A fővárosi és megyei kormányhivatalok által szervezett vizsgákon a vizsgázó az Oktatási Hivatal által központilag kiadott, az adott vizsgaidőszakra érvényes szoftverlistáról választhat. A középiskola által szervezett vizsgán a vizsgázó az iskola által kihirdetett szoftverek közül választhat.

Az emelt szintű informatika gyakorlati vizsga 240 perces, az elérhető maximális pontszám 120 pont. A vizsgázók a rendelkezésükre álló időt tetszésük szerint oszthatják be a feladatok megoldására. A gyakorlati vizsgát számítógépteremben kell lebonyolítani.
A feladatsorok tematikája: szövegszerkesztés; prezentáció, grafika, weblapkészítés; táblázatkezelés; adatbázis-kezelés; algoritmizálás, adatmodellezés.
Vizsgázónként szükséges segédeszközök: számítógép a megfelelő szoftverekkel (a vizsgaszervező intézmény biztosítja), vonalzó (amelyről a vizsgázónak kell gondoskodnia).
A vizsgázók a vizsgát megelőző tanévben az Oktatási Hivatal által központilag kihirdetett szoftverek használatával vizsgázhatnak.

Középszinten 1 idegen nyelvből 1 helyszínen 5, emelt szinten 9 idegen nyelvből 14 helyszínen 121 vizsgázó tesz érettségi vizsgát.

Középszint:

Vizsgatárgy
Érettségiztető intézmények/
vizsgahelyszínek száma
Érettségizők száma
lovári nyelv
1 5

 

Emelt szint:

Vizsgatárgy Érettségiztető intézmények/
vizsgahelyszínek száma
Érettségizők száma
horvát nyelv
1
1
kínai nyelv
2
15
lovári nyelv
4
92
orosz nyelv
2
4
portugál nyelv
1
4
román nyelv
1 2
szerb nyelv
1 1
szlovák nyelv
1 1
újgörög nyelv
1 1

 

Az élő idegen nyelvi írásbeli érettségi vizsgák szerkezete minden idegen nyelv esetében azonos.
Középszinten az írásbeli vizsga időtartama 180 perc. Az első feladatlap (olvasott szöveg értése) kitöltésére 60, a másodikéra (nyelvhelyesség) 30 perc áll rendelkezésre. 15 perces szünet után hallott szöveg értésére vonatkozó feladatok megoldása következik 30 percben, majd 60 perc áll rendelkezésre az íráskészséget vizsgáló feladatsorra.
Az emelt szintű írásbeli vizsga teljes időtartama 240 perc. A vizsgán az előzőekben is felsorolt feladatlapok szerepelnek ugyanabban a sorrendben, azonban a feladatok megoldására fordítható időtartam 70, 50, 30 és 90 perc.
Az íráskészséget vizsgáló feladatsor megoldásához nyomtatott szótár használható, amelyről a vizsgázónak kell gondoskodnia (a többi feladatsornál semmilyen segédeszköz nem használható).

Az érettségi dolgozatokat központilag kidolgozott javítási-értékelési útmutatók alapján javítják és értékelik.

 

Nyomtatás
« előző oldal
következő oldal »

CÍMKÉK

érettségi