Az EFOP-3.2.13-17-2017-00002: Az alap- és középfokú iskolák pályaorientációs tevékenységét, kiemelten az MTMI-készségeket és -kompetenciákat támogató pályaorientációs szakmai módszertan átfogó megalapozása és fejlesztése című projektben készült kisfilmek

 

Ha pályaválasztás előtt állsz, segít a POM!

A kisfilm bemutatja, mennyire fontos a tudatosság a pályaorientáció területén, rávilágít arra, hogy a Pályaorientációs Mérő- és Támogatóeszköz, röviden POM hogyan segíthet a megfelelő szakma megtalálásában.

 

POM – A pályaorientációt támogató mérőeszköz bemutatása I.

A filmben az EFOP-3.2.13 azonosító számú projekt szakmai vezetője, Ütőné dr. Visi Judit beszél a Pályaorientációs Mérő- és Támogatóeszközről, a POM-ról. Elmondja, miért volt szükség az eszköz fejlesztésére, illetve megtudhatjuk, mit várhatunk az eszköz használatától.

 

POM – A pályaorientációt támogató mérőeszköz bemutatása II.

A filmben Gebauer Ferenc pszichológus beszél a Pályaorientációs Mérő- és Támogatóeszköz (POM) visszajelző felületeiről, melyek segítségével a kitöltők jobban megismerhetik önmagukat (képességeiket, készségeiket, kompetenciáikat, érdeklődésüket, az MTMI területekkel kapcsolatos jellemzőiket), és segítséget kapnak a hozzájuk leginkább illő továbbtanulási utak, illetve pályák megtalálásában.

 

POM – A pedagógus-továbbképzések lehetőségei és tapasztalatai

A filmben Kovács Nóra Erna, a pedagógus-továbbképzések egyik trénere beszél a képzés tapasztalatairól, Madar Veronika résztvevőként avat be abba, mit nyújtott számára a képzés, milyennek találta, és hogyan alkalmazza majd a Pályaorientációs Mérő- és Támogatóeszközt (POM) a gyakorlatban.

 

A POM kipróbálásának tapasztalatai a köznevelésben

A filmben a Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói beszélnek a POM (a Pályaorientációs Mérő- és Támogatóeszköz) kitöltésének tapasztalatairól, az iskola igazgatója és igazgatóhelyettese pedig elmondják, miért tartják fontosnak a POM használatát, illetve beavatnak abba, miért fontos számukra a pályaorientációs folyamat támogatása.

 

 

Az EFOP-3.2.13 kódszámú projekt pályaorientációt támogató tevékenységei

A kisfilmben Brassói Sándor az Oktatási Hivatal mb. elnöke beszél a Pályaorientációs Mérő- és Támogatóeszköz, a POM jelentőségéről. Véghelyi Kitti szakmai szakértő a pedagógus-továbbképzések fontosságára, Pethő András szakmai fejlesztő a tájékoztató napok megszervezésének szükségességére, míg Szutorcsik Erika szakmai fejlesztő a fórumok és a műhelymunkák pályaorientációban betöltött releváns szerepére hívja fel a figyelmet.

 

Nyomtatás

CÍMKÉK

efop3213 , kisfilm