kép banner
Üdvözöljük az Oktatási Hivatal köznevelési adminisztrációs és területi koordinációs oldalain!

A honlap elkészítésével elsődleges célul tűztük ki, hogy az érettségi vizsgák, a kompetenciamérések adminisztrációs feladatait, illetve az Oktatási Hivatal és a fővárosi, megyei kormányhivatalok közötti együttműködést egy a napjaink elvárásaihoz igazodó formájú és tartalmú internetes rendszerrel segítsük. A program lehetőséget biztosít arra, hogy az érettségi vizsgáztatásban, kompetenciamérésben részt vevő pedagógusok, elnökök, szakértők könnyedén visszajelezhessenek a kormányhivatalok számára, illetve az Oktatási Hivatal és kormányhivatalok össze tudják hangolni szakmai munkájukat.
  Az érettségi vizsgákhoz és az országos kompetenciaméréshez kapcsolódó oldalak:
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az érettségi vizsgaelnököket és az emelt szintű érettségi vizsgákon vizsgáztató tanárokat a fővárosi, megyei kormányhivatalok oktatási főosztályai jelölik ki, illetve bízzák meg, ezért a feladatvállalás kapcsán elsődlegesen a kormányhivatalok oktatási főosztályait kell megkeresni. Az érettségi vizsgaszervező kormányhivatalok listája ide kattintva tekinthető meg. A belépéshez szükséges felhasználói nevet, illetve jelszót a linkre történő kattintás után kell megadni.

Aktuális érettségi vizsgaidőszak: 2014/2015. tanév október-novemberi érettségi vizsgaidőszak
A kormányhivatali érettségi vizsgahelyszínek adminisztrációs rendszerébe kizárólag a vizsgaszervező kormányhivatalokkal együttműködő intézmények (középiskolák, illetve felsőoktatási intézmények) megbízottai léphetnek be. A belépési paramétereket minden esetben a vizsgaszervező kormányhivatal küldi meg az érintett vizsgahelyszíneknek. A megbízotti felhasználói nevet és jelszót a linkre történő kattintás után kell megadnia.
Az egyes felületekre történő belépéssel kapcsolatos kérdésekkel kérjük, hogy az Ön lakóhelyének megfelelő, területileg illetékes kormányhivatalhoz forduljon. Amennyiben elfelejtette belépési jelszavát, egyéb azonosítók megadásával itt igényelhet új jelszót a rendszertől.
  Az Oktatási Hivatal és a fővárosi, megyei kormányhivatalok szakmai együttműködésének oldalai:
Az Oktatási Hivatal valamennyi kormányhivatalnak, illetve azok oktatási főosztályának biztosít hozzáférést az oldalakhoz. A programfelületen elsődlegesen az érettségi vizsgák szervezéséhez kapcsolódó információk, illetve az Oktatásügyi Szakmai Tárcaközi Bizottság által tárgyalt és egyeztetett szakmai anyagok, nyilvántartások érhetőek el a kormányhivatalok számára. Amennyiben a felülethez hozzáférést szeretne kérni valamely kormányhivatal részéről, kérjük, hogy keresse meg az Oktatási Hivatal Tanügy-igazgatási és Területi Koordinációs Főosztályát.
Az Oktatási Hivatal területi koordinációs feladataihoz kapcsolódó oldalakra kizárólag az Oktatási Hivatal munkatársai tudnak belépni. Az oldalak adminisztrációs munkáit az Oktatási Hivatal Tanügy-igazgatási és Területi Koordinációs Főosztálya látja el. A belépéssel kapcsolatos kérdéseket kérjük a fenti főosztályra eljuttatni.
A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ és az Oktatási Hivatal közötti együttműködésben a Központ munkatársai jelen oldalakon érhetnek el egyes központi nyilvántartásokat, illetve tudnak elvégezni egyes adminisztrációs feladatokat. Az oldalak adminisztrációs munkáit az Oktatási Hivatal Közoktatási Információs Rendszerek Osztálya látja el. A belépéssel kapcsolatos kérdéseket kérjük az Osztályra eljuttatni.