kép banner

Pedagógiai Oktatási Központok

Educatio archívum

kep

Technikai karbantartás

Az oktatas.hu oldal technikai karbantartás miatt 2016. június 28.-án, kedden 10 órától előreláthatólag 15 óráig nem lesz látogatható. A karbantartási munkálatok végeztével az oldal változatlan formában lesz újra elérhető. Megértésüket és türelmüket köszönjük!

Ünnepélyes keretek között jutalmazták a tanulmányi versenyek legjobbjait és a felkészítő pedagógusokat

A 2015/2016-os tanév során az országos és a megyei tanulmányi versenyeken mintegy 16 ezer tanuló mérette meg tudását, adott számot felkészültségéről. Az országos versenyek ünnepélyes díjátadó rendezvényeire az Oktatási Hivatal Pedagógiai Oktatási Központjai szervezésében került sor.

Aktuális írásbeli érettségi feladatsorok

Az alábbi linkekre kattintva érhetik el a 2016. május-júniusi írásbeli érettségi vizsgák feladatsorait és javítási-értékelési útmutatóit mind közép-, mind emelt szinten.

Véget értek az emelt szintű szóbeli érettségi vizsgák, kezdődnek a középszintű szóbeli vizsgák

2016. június 9-én véget ért az emelt szintű szóbeli érettségi vizsgák időszaka, hétfőn pedig megkezdődnek a középszintű szóbeli érettségik.

Országos díjátadó ünnepség az Általános Iskolai Nemzetiségi Tanulmányi Versenyek legeredményesebb résztvevőinek és felkészítő tanáraiknak

Az Oktatási Hivatal szervezésében 2016. június 8-án kerültek átadásra az Országos Általános Iskolai Nemzetiségi Tanulmányi Versenyeken legeredményesebben szereplő tanulók számára a díjak.

Duális képzés az Oktatási Hivatalnál

Legyél a mi duális hallgatónk! Ha az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kar mérnökinformatikus alapképzési szakára készülsz és szeretnél duális képzésben tanulni, akkor várunk az Oktatási Hivatalba! Jelentkezési határidő: 2016. június 10.

Tájékoztató a 2016. évi május-júniusi érettségi vizsgákról

2016. május 2-án, hétfőn a magyar nyelv és irodalom és a magyar mint idegen nyelv vizsgatárgyak írásbeli vizsgáival megkezdődik a 2015/2016. tanév május–júniusi érettségi vizsgaidőszaka.
Ez a 24. vizsgaidőszak a 2005-ben bevezetett kétszintű vizsgarendszerben.

Az idegen nyelvi mérés eredményei

A 2014/2015-ös tanévben az Oktatási Hivatal először szervezett országos idegen nyelvi mérést az angol vagy német nyelvet első idegen nyelvként tanuló 6. és 8. évfolyamos tanulók körében. A mérés országos eredményeinek összefoglalását most tesszük közzé.

A 2015. évi Országos kompetenciamérés iskolai és tanulói eredményei

Megjelentek és az Oktatási Hivatal honlapján (www.oktatas.hu) elérhetőek a 2015. évi Országos kompetenciamérés iskolákra vonatkozó és tanulói adatai.

Megjelentek a miniszteri döntés alapján egyszerűsített és csökkentett adminisztrációt tartalmazó, 2016. évi tanfelügyeletet és önértékelési feladatokat is szabályozó, módosított Tanfelügyeleti és Önértékelési Kézikönyvek

Az Oktatási Hivatal közzétette honlapján a miniszteri döntés alapján egyszerűsített és csökkentett adminisztrációt tartalmazó, 2016. évi tanfelügyeletet és önértékelési feladatokat is szabályozó, módosított Tanfelügyeleti és Önértékelési Kézikönyveket.

NTP támogatásával megvalósuló projektek

A Nemzeti Tehetség Program célja a Magyarországon és a külhoni magyarlakta területeken a tehetségsegítés fejlesztése. A Nemzeti Tehetség Program elfogadásával az Országgyűlés 2008-2028 között, 20 évre kiemelt lehetőséget ad a tehetséges fiatalok hosszú távú, folyamatos és biztonságos segítésére. Ehhez kíván az Oktatási Hivatal is hozzájárulni a Nemzeti Tehetség Program keretében elnyert pályázatainak a megvalósításával.

Megjelent az Útmutató harmadik, javított változata, bővültek a kiegészítő útmutatók, elérhetőek a továbbfejlesztett tanfelügyeleti és önértékelési kézikönyvek

Az Oktatási Hivatal az alábbiakban közreadja a 2016. évi minősítővizsgára, illetve minősítési eljárásra készülő pedagógusok munkáját segítő Útmutatót, valamint a továbbfejlesztett tanfelügyeleti és az önértékelési standardokat tartalmazó kézikönyveket.

állásajánlat emelt szint eredmény érettségi érettségi vizsga esettanulmány feladatlap felsőoktatás felsőoktatási felvételi hatósági ügyintézés hírlevél hivatal javítási-értékelési útmutató javítási útmutató KIR kompetenciamérés középfokú beiskolázás középfokú felvételi középszint OKTV pályázat pedagógusminősítés pedagógus-továbbképzés sajátos nevelési igényű tanulók sajtóközlemény TÁMOP 3.1.1 TÁMOP 3.1.5 TÁMOP-3.1.5 TÁMOP 3.1.8 uniós projekt
ESEMÉNYNAPTÁR

Téma

Célcsoport


  2016 - június  
H K Sz Cs P Sz V
Ugrás az IKT kezdőlapjára