kép banner
kep

Megvannak az idei ponthatárok

A 2015. szeptemberben induló felsőoktatási képzések ponthatárai már megtekinthetők az eljárás hivatalos honlapján, a www.felvi.hu-n. Minden jelentkező egyetlen képzésre kerülhet csak felvételre, a jelentkezési sorrendjében szereplő első olyan helyre, ahol összpontszáma eléri vagy meghaladja a felvételi ponthatárt.

Részletes tájékoztató a magyar állami ösztöndíjjal támogatott képzés feltételeiről

Részletes tájékoztatót készített a Hivatal a magyar állami ösztöndíjjal kapcsolatos tájékozódás megkönnyítése érdekében. A legfontosabb tudnivalók cikkünkből tölthetők le.

Kérelemminták az állami ösztöndíjjal kapcsolatos ügyintézéshez

Kérelem és meghatalmazás minták a magyar állami ösztöndíjjal kapcsolatos adminisztrációhoz.

Megjelent az Útmutató második, javított változata

Az emberi erőforrások minisztere jóváhagyta az „Útmutató a pedagógusok minősítési rendszeréhez" című kiadvány második, javított változatát. A dokumentum a 2015. évi minősítővizsgára, illetve minősítési eljárásra készülő pedagógusok munkáját segíti.

Augusztus 31-én nagyobb hallgatói csoportnak jár le az oklevélszerzés határideje

2015. augusztus 31. az oklevélszerzési határidő azon hallgatóknak, akik 2012 szeptemberében magyar állami ösztöndíjas finanszírozási formában, négy féléves képzésben kezdték meg tanulmányaikat.

A PISA és az Országos kompetenciamérés tanulságai

Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala 2015. június 9-én szakmai konferenciát szervezett az esélyegyenlőség, és az oktatási egyenlőtlenségek kérdésköréről. Az előadást kísérő sajtóérdeklődésre tekintettel, a pontos és hiteles tájékoztatás érdekében közzétesszük Ostorics László, az OH Mérés-értékelési Osztályának vezetője, az OECD PISA program magyarországi koordinátora előadásának rövid kivonatát.

Felkészítés egészségnevelés továbbképzés megtartására

Egészségnevelésben jártas óvodapedagógus, tanító és általános iskolai tanár kollégákat keres az OFI, a 3-10 és a 10-14 éves korosztály pedagógusai számára fejlesztett egészségnevelés továbbképzés megtartására.

állásajánlat emelt szint eredmény érettségi érettségi vizsga esettanulmány feladatlap felsőoktatás felsőoktatási felvételi hatósági ügyintézés hírlevél hivatal javítási-értékelési útmutató javítási útmutató KIR kompetenciamérés középfokú beiskolázás középfokú felvételi középszint OKTV pályázat pedagógusminősítés pedagógus-továbbképzés sajátos nevelési igényű tanulók sajtóközlemény TÁMOP 3.1.1 TÁMOP 3.1.5 TÁMOP-3.1.5 TÁMOP 3.1.8 uniós projekt
ESEMÉNYNAPTÁR

Téma

Célcsoport


  2015 - július  
H K Sz Cs P Sz V
Ugrás az IKT kezdőlapjára