kép banner
kep

Felsőoktatási felvételi: több mint 105 ezren jelentkeztek

Több mint 105 ezren jelentkeztek idén elektronikusan, az E-felvételi rendszerén keresztül a felsőoktatásba. Nagy részük alapképzésben és osztatlan mesterképzésben, valamint állami ösztöndíjas formában szeretne továbbtanulni. Első helyen a legtöbben a műszaki, illetve a gazdaságtudományok képzési terület, valamint a pedagógusképzés valamely szakját jelölték meg.

Új helyszínen érhető el az Oktatási Hivatal ügyfélszolgálata

2015. május 4-től az Oktatási Hivatal személyes ügyfélszolgálata az Educatio Nkft. ügyfélszolgálatával egy helyszínen, a 1122 Budapest, Maros utca 19-21. cím alatt érhető el, változatlan nyitva tartással.

Megszületett a képesítések közös nyelve

A Magyar Képesítési Keretrendszerről (MKKR) és annak az Európai Képesítési Keretrendszerrel (EKKR) való megfeleltetéséről szóló jelentést 2015. február 3-án fogadták el Brüsszelben. A keretrendszer céljairól, előnyeiről és a további tervekről Szlamka Erzsébet, az Oktatási Hivatal munkatársa beszélt.

14 éves kor alatt ingyenes a személyi igazolvány

Sokan nem tudják, hogy a 14 év alatti gyermekeknek is lehet személyazonosító igazolványuk, amelynek igénylése ráadásul ingyenes.

Megkezdődtek a 2015. évi pedagógusminősítési eljárások

Április 9-én megkezdődtek a 2015. évi pedagógusminősítési eljárások. A minősítés első két napján már közel 500 résztvevővel készítettek szakmai interjúkat az OH Projektigazgatóság munkatársai.

Célegyenesben a Bonis Bona - A nemzet tehetségeiért pályázatok leadása

2015. április 17. pénteken éjfélig érkezhetnek még az ajánlások az ország kiváló tehetséggondozó szakembereinek elismerésére alapított „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért" díj pályázati felhívására.

Megjelent az Útmutató második, javított változata

Az emberi erőforrások minisztere jóváhagyta az „Útmutató a pedagógusok minősítési rendszeréhez" című kiadvány második, javított változatát. A dokumentum a 2015. évi minősítővizsgára, illetve minősítési eljárásra készülő pedagógusok munkáját segíti.

állásajánlat emelt szint eredmény érettségi érettségi vizsga esettanulmány feladatlap felsőoktatás felsőoktatási felvételi hatósági ügyintézés hírlevél hivatal javítási-értékelési útmutató javítási útmutató KIR kompetenciamérés középfokú beiskolázás középfokú felvételi középszint OKTV pályázat pedagógusminősítés pedagógus-továbbképzés sajátos nevelési igényű tanulók sajtóközlemény TÁMOP 3.1.1 TÁMOP 3.1.5 TÁMOP-3.1.5 TÁMOP 3.1.8 uniós projekt
ESEMÉNYNAPTÁR

Téma

Célcsoport


  2015 - április  
H K Sz Cs P Sz V
Ugrás az IKT kezdőlapjára