kép banner

Pedagógiai Oktatási Központok

Educatio archívum

kep

Érettségi vizsgaszervezésre kijelölt középiskolák listája a 2016/2017. tanév október-novemberi vizsgaidőszakában

Az alábbi linkre kattintva letölthető a 2016/2017. október-novemberi vizsgaidőszakban érettségi vizsgaszervezésre kijelölt intézmények listája.

Közzétételre kerültek a szakmai érettségi vizsgatárgyak középszintű részletes vizsgakövetelményei az érettségi vizsga részletes követelményeiről szóló 40/2002.(V.24.) OM rendelet módosításának munkadokumentumaként

A részletes vizsgakövetelmények tervezete letölthető.

A pótfelvételi ponthatárai a felsőoktatásban

A mai napon döntöttek a felsőoktatási intézmények a pótfelvételi eljárásra jelentkezők felvételéről. Idén augusztusban 8305-en adták be jelentkezésüket valamely egyetemre vagy főiskolára. Közülük 5648 jelentkező felelt meg a feltételeknek, és kezdheti meg tanulmányait szeptemberben.

Pótfelvételi eljárás: csütörtökön ponthatárok

Idén augusztus 25-én hirdetik ki a felsőoktatási pótfelvételi eljárás ponthatárait a www.felvi.hu oldalon. Ekkor dől el, hogy a 8305 pótfelvételiző közül kik kezdhetik meg tanulmányaikat szeptemberben. A jelentkezők 67 százaléka alapképzést, 7 százaléka osztatlan mesterképzést, 16 százalékuk felsőoktatási szakképzést, 10 százalékuk pedig mesterképzést jelölt meg.

Jelentkezési lap érettségi vizsgára (2016/2017. tanév október-novemberi vizsgaidőszak)

Elérhető a 2016/2017. tanév október-novemberi vizsgaidőszak érettségi vizsgáinak jelentkezési lapja. Jelentkezni 2016. szeptember 5-ig lehet.

Megjelentek a Mesterpedagógus és Kutatótanár fokozatok elérését célzó minősítési eljárásokat szabályozó útmutatók

Az Oktatási Hivatal az alábbiakban közreadja a Mesterpedagógus vagy Kutatótanár minősítési eljárásra készülő pedagógusok munkáját segítő Útmutatókat.

Tájékoztató az érettségi vizsga részletes követelményeiről szóló 40/2002. (V. 24.) OM rendelet módosításáról

A 2016. szeptember 1-jével szakgimnáziummá átalakuló szakközépiskolában a 2017. május-júniusi érettségi vizsgaidőszakban kell első ízben kötelezően választandó vizsgatárgyként szakmai vizsgatárgyból érettségi vizsgát tenni.

Tájékoztató a 2016. évi tanévnyitó konferenciákról

Az Oktatási Hivatal és az Emberi Erőforrások Minisztériuma a 2016/2017. évi tanévkezdéskor is megyei/fővárosi szakmai tanévnyitó konferenciákon tájékoztatja a köznevelési intézmények vezetőit, az intézmények fenntartóit, a köznevelés országos, helyi, intézményi irányításában érintett szereplőket az új tanévet érintő főbb változásokról és szakmai feladatokról.

Mit kínál a pedagógusoknak a Tanárakadémia?

Az Európai Bizottság az iskolai oktatási közösség számára hozta létre a School Education Gateway projektet, melynek „Teacher Academy" (Tanárakadémia) elnevezésű szolgáltatása egy kifejezetten erre a célra létrehozott keresővel támogatást nyújt a pedagógusoknak ahhoz, hogy hozzáférhessenek a számukra releváns képzési lehetőségekhez.

Aktuális írásbeli érettségi feladatsorok

Az alábbi linkekre kattintva érhetik el a 2016. május-júniusi írásbeli érettségi vizsgák feladatsorait és javítási-értékelési útmutatóit mind közép-, mind emelt szinten.

Országos díjátadó ünnepség az Általános Iskolai Nemzetiségi Tanulmányi Versenyek legeredményesebb résztvevőinek és felkészítő tanáraiknak

Az Oktatási Hivatal szervezésében 2016. június 8-án kerültek átadásra az Országos Általános Iskolai Nemzetiségi Tanulmányi Versenyeken legeredményesebben szereplő tanulók számára a díjak.

2016. augusztus 31-én nagyobb hallgatói csoportnak jár le az oklevélszerzés határideje

2016. augusztus 31-én lejár az oklevélszerzési határidő azoknak a felsőoktatási hallgatóknak, akik 2013 szeptemberében magyar állami ösztöndíjas finanszírozási formában, négy féléves képzésben kezdték meg (vagy időközben erre a finanszírozási formára kerültek átsorolásra) és nem szüneteltették tanulmányaikat.

Tájékoztató a 2016. évi május-júniusi érettségi vizsgákról

2016. május 2-án, hétfőn a magyar nyelv és irodalom és a magyar mint idegen nyelv vizsgatárgyak írásbeli vizsgáival megkezdődik a 2015/2016. tanév május–júniusi érettségi vizsgaidőszaka.
Ez a 24. vizsgaidőszak a 2005-ben bevezetett kétszintű vizsgarendszerben.

Az idegen nyelvi mérés eredményei

A 2014/2015-ös tanévben az Oktatási Hivatal először szervezett országos idegen nyelvi mérést az angol vagy német nyelvet első idegen nyelvként tanuló 6. és 8. évfolyamos tanulók körében. A mérés országos eredményeinek összefoglalását most tesszük közzé.

A 2015. évi Országos kompetenciamérés iskolai és tanulói eredményei

Megjelentek és az Oktatási Hivatal honlapján (www.oktatas.hu) elérhetőek a 2015. évi Országos kompetenciamérés iskolákra vonatkozó és tanulói adatai.

Tájékoztatás az Oktatási Hivatal tehetségpályázataival kapcsolatban

A Nemzeti Tehetség Program célja a Magyarországon és a külhoni magyarlakta területeken a tehetségsegítés fejlesztése. Az Oktatási Hivatal a program céljaival összhangban széles körű, átfogó rendszerű támogatást kíván nyújtani a tehetséggondozás ügyében tevékenykedő pedagógusoknak és szakembereknek.

állásajánlat emelt szint eredmény érettségi érettségi vizsga esettanulmány feladatlap felsőoktatás felsőoktatási felvételi hatósági ügyintézés hírlevél hivatal javítási-értékelési útmutató javítási útmutató KIR kompetenciamérés középfokú beiskolázás középfokú felvételi középszint OKTV pályázat pedagógusminősítés pedagógus-továbbképzés sajátos nevelési igényű tanulók sajtóközlemény TÁMOP 3.1.1 TÁMOP 3.1.5 TÁMOP-3.1.5 TÁMOP 3.1.8 uniós projekt
ESEMÉNYNAPTÁR

Téma

Célcsoport


  2016 - augusztus  
H K Sz Cs P Sz V
Ugrás az IKT kezdőlapjára