kép banner
kep

Több mint 106 ezren jelentkeztek, csaknem mindenki elektronikusan

Több mint 106 ezren jelentkeztek idén a felsőoktatásba, 97 százalékuk elektronikus formában. A jelentkezők nagy része alapképzésben és osztatlan mesterképzésben, valamint állami ösztöndíjas formában szeretne továbbtanulni. A legtöbben első helyen a műszaki, illetve a gazdaságtudományok képzési terület, valamint a pedagógusképzés valamely szakát jelölték meg.

Befejeződött a középfokú intézmények általános felvételi eljárása

Április 25-éig minden középfokú intézmény értesíti a hozzá jelentkező tanulókat a felvételi döntéséről, azaz jelentkezésük elfogadásáról vagy elutasításáról. Ezzel lezárul az ún. általános felvételi eljárás.

Új tartalmakkal egészült ki az Útmutató, megjelent hat szakterület tanfelügyeleti Kézikönyve

Az Útmutató kiegészítéseit saját döntésük alapján segítségként felhasználhatják egyrészt azok a 14 év szakmai gyakorlattal és pedagógus-szakvizsgával vagy azzal egyenértékű szakképzettséggel, tudományos fokozattal rendelkező pedagógusok, akik 2014. április 30-ig feltöltik e‑portfóliójukat az Oktatási Hivatal által kialakított és üzemeltetett informatikai felületre, másrészt a 2015. évi minősítési eljárásra, minősítővizsgára készülő pedagógusok is.

Megjelent a 2014/2015. tanévi tankönyvjegyzék

Megjelent és honlapunkról letölthető a 2014/2015. tanévi tankönyvjegyzék, valamint a rendelés és terjesztés tudnivalóit tartalmazó tájékoztató.

Fókuszban a pedagógusminősítés és a tanfelügyelet

A köznevelés-fejlesztés aktuális kérdéseiről rendezett konferenciát 2014. március 12-én az Oktatási Hivatal, ahol a köznevelési rendszer meghatározó szereplői tájékozódhattak a pedagógusminősítési és a tanfelügyeleti rendszer bevezetésével, valamint a köznevelési feladatellátás tervezésével kapcsolatos folyamatokról.

Mi történik a hitelesítési határidő után?

Nem kell aggódniuk azoknak az e-felvételizőknek, akik most még úgy látják, hogy – bár a hitelesítési határidőig postára adták hitelesítő adatlapjukat – nincs még hitelesítve az elektronikus jelentkezésük, vagy nem írták jóvá a befizetett eljárási díjukat. A postán beküldött hitelesítő adatlapok feldolgozása, valamint az átutalások lekönyvelése ugyanis némi időt vesz igénybe.

Tájékoztató a pedagógusok előmeneteli rendszerének 2015. évi általános eljárásáról

Az Oktatási Hivatal közleménye a 2015. évi általános eljárás legfontosabb tudnivalóiról, az eljárásra történő jelentkezés módjáról és határidejéről

emelt szint eredmény érettségi érettségi vizsga esettanulmány feladatlap felsőoktatás felsőoktatási felvételi hatósági ügyintézés hírlevél hivatal javítási-értékelési útmutató javítási útmutató KIR kompetenciamérés középfokú felvételi középszint nyilvántartásba vétel OKTV pályázat pedagógus-életpályamodell pedagógus-továbbképzés Pedagógus Ügyvédje sajtóközlemény szervezet TÁMOP 3.1.1 TÁMOP 3.1.5 TÁMOP-3.1.5 TÁMOP 3.1.8 uniós projekt
ESEMÉNYNAPTÁR

Téma

Célcsoport


  2014 - április  
H K Sz Cs P Sz V
Ugrás az IKT kezdőlapjára