kép banner
kep

Több mint 106 ezren jelentkeztek, csaknem mindenki elektronikusan

Több mint 106 ezren jelentkeztek idén a felsőoktatásba, 97 százalékuk elektronikus formában. A jelentkezők nagy része alapképzésben és osztatlan mesterképzésben, valamint állami ösztöndíjas formában szeretne továbbtanulni. A legtöbben első helyen a műszaki, illetve a gazdaságtudományok képzési terület, valamint a pedagógusképzés valamely szakát jelölték meg.

Új tartalmakkal egészült ki az Útmutató, megjelent hat szakterület tanfelügyeleti Kézikönyve

Az Útmutató kiegészítéseit saját döntésük alapján segítségként felhasználhatják egyrészt azok a 14 év szakmai gyakorlattal és pedagógus-szakvizsgával vagy azzal egyenértékű szakképzettséggel, tudományos fokozattal rendelkező pedagógusok, akik 2014. április 30-ig feltöltik e‑portfóliójukat az Oktatási Hivatal által kialakított és üzemeltetett informatikai felületre, másrészt a 2015. évi minősítési eljárásra, minősítővizsgára készülő pedagógusok is.

Megjelent a 2014/2015. tanévi tankönyvjegyzék

Megjelent és honlapunkról letölthető a 2014/2015. tanévi tankönyvjegyzék, valamint a rendelés és terjesztés tudnivalóit tartalmazó tájékoztató.

Megjelentek a 2013. évi Országos mérés iskolai eredményei

Az Oktatási Hivatal a 2013. évi, a 6., a 8. és a 10. évfolyamos tanulók részvételével lezajlott Országos mérés eredményeiről fenntartói, intézményi és telephelyi, valamint tanulói szintű elemzéseket készített, melyek a mai naptól elérhetők honlapunkon. Infografikával.

Konferenciasorozat a pedagógusminősítésről és a tanfelügyeletről

„A köznevelés-fejlesztés aktuális kérdései" címmel országos konferenciasorozatot indít az Oktatási Hivatal. A rendezvény célja a köznevelési rendszer meghatározó szereplőinek tájékoztatása a pedagógusminősítési és a tanfelügyeleti rendszer bevezetésével, valamint a köznevelési feladatellátás tervezésével kapcsolatos kérdéskörben.

Mi történik a hitelesítési határidő után?

Nem kell aggódniuk azoknak az e-felvételizőknek, akik most még úgy látják, hogy – bár a hitelesítési határidőig postára adták hitelesítő adatlapjukat – nincs még hitelesítve az elektronikus jelentkezésük, vagy nem írták jóvá a befizetett eljárási díjukat. A postán beküldött hitelesítő adatlapok feldolgozása, valamint az átutalások lekönyvelése ugyanis némi időt vesz igénybe.

Tájékoztató a pedagógusok előmeneteli rendszerének 2015. évi általános eljárásáról

Az Oktatási Hivatal közleménye a 2015. évi általános eljárás legfontosabb tudnivalóiról, az eljárásra történő jelentkezés módjáról és határidejéről

emelt szint eredmény érettségi érettségi vizsga esettanulmány feladatlap felsőoktatás felsőoktatási felvételi hatósági ügyintézés hírlevél hivatal javítási-értékelési útmutató javítási útmutató KIR kompetenciamérés középfokú felvételi középszint nyilvántartásba vétel OKTV pályázat pedagógus-életpályamodell pedagógus-továbbképzés Pedagógus Ügyvédje sajtóközlemény szervezet TÁMOP 3.1.1 TÁMOP 3.1.5 TÁMOP-3.1.5 TÁMOP 3.1.8 uniós projekt
ESEMÉNYNAPTÁR

Téma

Célcsoport


  2014 - április  
H K Sz Cs P Sz V
Ugrás az IKT kezdőlapjára